پروژه کارآفرینی تولید پوشال کولر(با ظرفیت 690 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد پوشال کولر(با ظرفيت 690 تن در سال)در36 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

پوشال در کولر هاي آبي يکي از اجزايي است که در سال يکبار نياز به تعويض دارد ، استفاده بسيار زياد از کولر هاي آبي در ايران توليد پوشال کولر را به يک صنعت سودآور تبديل کرده است ، به دليل استفاده از اين نوع کولر در ايران بيش‌تر از هر جاي ديگري در جهان، گاه اين نوع کولرها با عنوان کولر ايراني شناخته مي‌شوند.

قديمي‌ترين نمونه? کولر آبي در جهان، که همان بادگير است در حدود هزاران سال پيش در ايران اختراع شد. کارکرد بادگيرها به اين ترتيب مي‌باشد که هواي جاري بيرون از خانه را به داخل خود مي‌کشد و با تشت‌هاي آبي که درونش تعبيه شده، هوا را خنک و سبک کرده و به داخل خانه هدايت مي‌کند.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد پوشال کولر







محل اجرا :









1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد پوشال کولر مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 20 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

از آنجايي کولرهاي آبي در پشت بام نصب مي‌شوند، بايد از نظر استحکام در محلي گذاشته شوند که در سقف ايجاد لرزش و صدا ننمايند. مثلا آنها را نبايد روي ستونها يا نزديک ديوارها قرار داد. محل قرار گرفتن کانالهاي کولر بايد از قبل پيش بيني شده باشد، که در روي پشت بام ورودي کانال از طريق اطاقک سيماني توسط برزنت به کولر متصل گردد. در قسمت زير کولر معمولا يک قاب فلزي چهار پايه به ارتفاع حدود 30 سانتيمتر قرار داده مي‌شود.

در زير پايه‌هاي اين قاب بايد چهار صفحه فلزي مربعي به اظلاع 10 سانتيمتر محکم جوش داده شود، تا از فرو رفتن در آسفالت پشت بام جلوگيري به عمل آيد. يکي ديگر از نکاتي که در موقع نصب کولر لازم است به آن توجه شود، اين است که تا حد امکان از لوله‌هاي دودکش و لوله چاه فاضلاب دور باشد. اين نوع کولر آبي نسبت به حجم هوادهي در واحدهاي حجمي 2000 ، 3000 ، 3500 ، 40000 ، 4500 ، 5000 ، 6000 ، 7000 و 12000 ساخته مي‌شوند. اين اعداد بر حسب فوت مکعب در دقيقه (CFM) مقدار هوا دهي را تعيين مي‌کنند.



ساختمان موتور کولر آبي

اين نوع موتورها از نوع قفسي (قفس سنجابي) با راه انداز خازني يا مقاومتي دو دور مي‌باشند، که در قدرتهاي مختلف 0.25 ، 0.5 و 0.75 اسب بخار و بالاتر نسبت به حجم هوادهي کولر انتخاب مي‌شوند. اين نوع موتورها به دليل نداشتن کلکتور (روتور سيم پيچي شده) با صداي بسيار کم ‌، حجم ، قيمت کمتر و عمر طولاني‌تر مورد استفاده قرار مي‌گيرند. موتور کولر داراي دو دور حدود 1000 و 1500 دور در دقيقه است، که به نام دور کند و دور تند معروف است. ساختمان اين موتورها بر اساس سه مشخصه سيم پيچ که راه انداز دورکند و دورتند هستند، ساخته مي‌شوند.

در روي بدنه موتور کولر قسمت الکتريکي کليد گريز از مرکز وجود دارد که سرهاي خروجي سيم پيچ‌ها و کابل ورودي برق به آن متصل مي‌شود. روي قسمت کائوچويي اين کليد لغات (COM) مشترک (HI) تند (LO) کند ديده مي‌شود. جرياني که موتور در دورهاي تند و کند مي‌کشد، حدود يک اسب بخار و (4.2 آمپر) است. براي کولرهاي با حجم هوا دهي زياد از موتورهاي سه فاز با يک دور (1500 دور در دقيقه) استفاده مي‌شود. ساختمان کولر آبي از بخشهاي مختلفي تشکيل شده‌اند که آنها را بررسي مي‌کنيم.

استاتور (قسمت ساکن موتور)

استاتور از سه قسمت اصلي تشکيل شده است.

بدنه (طوقه)

اين قسمت استاتور از ورقهاي فولادي ساخته شده و توسط دستگاه درز جوش به صورت استوانه‌اي کامل در آمده است. قبل از جوش بدنه سوراخ‌هايي توسط پرس جهت تهويه روي آن تعبيه مي‌گردد. قبل از اينکه هسته و سيم‌بندي در آن قرار گيرد، روي آن آزمايشهايي انجام مي‌گيرد. بدنه ابتدا فسفاته ، سپس لعابکاري و سرانجام رنگ مي‌شود. موقعي که استاتور روي پايه‌اش قرار مي‌گيرد، حتما قسمت بيرون منفذ آن بايد به سمت بالا باشد تا در مقابل ريزش آب و غيره محافظت گردد.



هسته

هسته الکتروموتور از ورق‌هاي دينامو (فولاد سيليس‌دار) که روي آن شيارهاي مخصوص و متفاوت تعبيه گرديده ، تشکيل شده است. قطر داخلي هسته 8.9 سانتيمتر و طول يا ضخامت محوري هسته براي موتورهاي 3/1 اسب بخار ، 4.3 سانتيمتر و براي موتورهاي 2/1 و 4/3 اسب بخار 5.4 سانتيمتر است.



رتور

رتور نيز از ورق‌هاي دينامو (فولاد سيليس‌دار) تشکيل شده است. در روي ورقها شيارهايي تعبيه شده است که آلومينيم مذاب درآن تزريق مي‌شود. آلومينيم مذاب پره‌هاي خنک‌کننده دو سر رينگ را که ميله‌هاي روتور را اتصال کوتاه مي‌کند، نگه مي‌دارد. جهت سبک شدن روتور و تهويه بهتر آن در روي هسته در قسمت مرکزي سوراخهايي تعبيه مي‌شود.



درپوش و بوش‌ها

درپوش‌هاي انتهايي ، قسمتي از موتور را تشکيل مي‌دهند، که در مرکز آنها بوش‌هاي نگهدارنده محور رتور تعبيه شده است. جنس بوش‌ها از استيل و قسمت داخلي آنها از برنز مي‌باشد تا در مقابل بارهاي سنگين و سبک از استحکام کافي برخوردار باشند. روي بوشها منفذي تعبيه گرديده که در داخل آن نمد مخصوص آغشته به روغن قرار مي‌گيرد.



کليد گريز از مرکز (صفحه اتصالات)

اين کليد روي درپوش عقب الکتروموتور قرار دارد و چهارسر توسط فيش‌ها از زير به آن اتصال دارد. در قسمت رويي يا بيروني کليد ، يک سيم مخصوص دور زياد که به فيشي با علامت HI که مخفف ‌HIGH ، سيم دور کم به فيشي که به علامت LO که مخفف LOW و سيم برق مشترک به فيش با علامت COM که مخفف (COMON) است، متصل مي‌شوند.

توربين (بادبزن)

قسمت اصلي کولر که هواي داخل اطاقک را به داخل کانال مي‌دمد، توربين يا بادبزن ناميده مي‌شود. توربين از طريق يک فلکه (پولي) بزرگ با يک تسمه به فلکه موتور متصل مي‌گردد. توربين از تعدادي پره که با شکل و زاويه خاصي حول يک استوانه قرار دارند، تشکيل شده است.

مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي ) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد پوشال کولر

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد پوشال کولر به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1118 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:551 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: