پروژه کارآفرینی تولید و بسته بندی نان لواش

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد و بسته بندي نان لواش در 37 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

نان به آن دسته از غذاها اطلاق مي شود که با پختن، بخارپز کردن و يا سرخ کردن خميري که متشکل از آرد و آب است، تهيه مي شود. در بيشتر خميرها نمک هم لازم است و معمولاً از يک ماده براي ور آمدن خمير نان استفاده مي کنند. در تهيه نان به غير از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهي برخي ادويه جات، از انواع غلات استفاده مي کنند و انواع بسيار متفاوتي نان را عرضه مي نمايند. نان در سراسر دنيا، يک غذاي اصلي محسوب مي شود. معمولاً از آرد گندم خميري تهيه مي کنند که به کمک خمير مايه، ور مي آيد و حجمش زياد مي شود و در نهايت درون تنور يا فر آنرا مي پزند.

معمولاً از آرد گندم در تهيه نان استفاده مي کنند، چون ميزان گلوتن آن بسيار زياد است (که سبب حالت اسفنجي و تردي نان مي شود). اما گاهي آرد گندم سياه، جو، ذرت و جو دوسر هم يا به تنهايي يا مخلوط با آرد گندم در تهيه نان به کار مي روند.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد نان لواش





محل اجرا :







1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به ارزش غذايي اين محصول و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول و با توجه به اين که توليد نان لواش مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به اين فعاليت اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، تهيه نان مورد نياز مردم ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 10 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

ور آمدن خمير، فرايندي است که طي آن، گاز وارد خمير مي شود تا ناني که تهيه مي شود، سبک تر بوده و آسان تر هم جويده شود. در تهيه اغلب نان ها خمير مايه به کار مي رود. اما برخي نان ها هستند که براي مراسم مذهبي تهيه مي شوند، و خمير اين نان ها ور نمي آيد.



فرايندهاي شيميايي طي عمل ور آمدن خمير نان

براي ور آمدن بيشتر خميرها، از خمير ترش استفاده مي شود. خمير ترش، هيدرات کربن موجود در آرد و يا شکر را تخمير مي کند و گاز دي اکسيد کربن توليد مي نمايد.

براي تهيه نان در خانه يا کارخانجات، معمولاً از خمير ترش استفاده مي شود. اين گاز سبب ترد شدن نان شده و عطر و طعم خوبي به آن مي دهد. خمير ترش، طعم ترشي به خمير مي دهد و طي فرايند تخمير، بخشي از هيدرات هاي کربن موجود در خمير را تجزيه مي کند. همين امر، باعث مي شود که نان راحت تر هضم گردد. از ديگر خواص خمير ترش اين است که نان را براي مدت زمان طولاني تري تازه نگه مي دارد.

در تهيه خمير، خمير ترش را با ديگر مواد تشکيل دهنده خمير مخلوط نموده و خوب ورز مي دهند. سپس خمير را به کناري مي گذارند ( تا خمير، به اصطلاح استراحت کند). به تدريج حجم خمير زياد مي شود و پس از پايان يافتن اين فرايند، خمير را مي پزند. مدت زمان لازم براي ور آمدن خمير نان، کمتر از يک روز کامل مي باشد.



نان در فرهنگ هاي مختلف

تفاوت هاي چشمگيري در طرز تهيه نان در نقاط مختلف دنيا وجود دارد. در ايران، جدا از تهيه نان هاي فانتزي که طرز تهيه آنها از خارج آمده، انواع سنتي نان پخت مي شود؛ از جمله نان لواش، سنگک، بربري، تافتون که هر کدام طرز تهيه ويژه خود را دارند.

در کشورهاي خارجي معمولاً از نان هايي که بافت صافي داشته و به صورت برش هاي نازک بسته بندي شده اند استفاده مي کنند. اين نان ها به نان تست «toast» معروفند. در تهيه انواع ساندويچ معمولاً از گروه ديگري از نان ها تحت نام باگت«baguette» استفاده مي شود. اين نان ها ضخيم هستند و داخل شان فضاي آزادي وجود دارد که مواد داخل ساندويچ را در اين قسمت جا مي دهند. نانواها اغلب از کنجد، هم براي تزئين و هم براي طعم دادن به انواع نان استفاده مي کنند.



انواع نان

نان سفيد، ناني است که از آرد سفيد تهيه شده؛ يعني آردي که در تهيه آن فقط دانه غلات استفاده مي شود.

نان قهوه اي، ناني است که در تهيه آرد آن، دانه و 10 درصد پوسته دانه (سبوس) به کار رفته است.

نان کامل، ناني است که در تهيه آرد آن، دانه کامل گندم (دانه به همراه سبوس) به کار رفته است.

نان جوانه گندم، ناني است که به آرد آن، پودر جوانه گندم اضافه نموده اند.

نان غلات، ناني قهوه اي است که به آن، ديگر انواع غلات را به صورت دانه کامل (پوسته به همراه دانه) اضافه نموده اند.



تاريخچه نان

نان يکي از قديمي ترين غذاهايي است که بشر آنرا تهيه نموده است. تاريخچه آن به اواخر عصر حجر بر مي گردد. آن زمان بود که براي اولين بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمير به دست آمده را مي پختند.

در دوران يونان باستان، تهيه نان يکي از مهمترين قسمت هاي آشپزي محسوب مي شد که البته چون در مراسم مذهبي استفاده مي گرديد، از اهميت مذهبي هم برخوردار بود.

اولين کوره بسته براي پخت غذاها از جمله نان را هم به احتمال زياد يوناني ها ساختند. در تاريخ اروپا، حداقل از قرن 1000 قبل ميلاد مسيح، نان به عنوان غذاي اصلي به چشم مي خورد.

از سال 1912م بود که نان هاي ورقه شده تهيه شد. ابتدا هيچ کس از اين دسته نان ها استقبال نمي کرد. چون تصور افراد اين بود که نان ورقه شده، زود بيات مي شوند. اما از سال 1928 ميلادي، نان ها را برش زده و سپس بسته بندي مي نمودند. از آن زمان، اين ابتکار مورد استقبال مردم قرار گرفت.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد نان لواش

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد نان لواش به بررسي دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در محل مربوط مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1614 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 37

حجم فایل:615 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: