طرح توجيهي مجتمع طلاي سبز قم
دسته بندي :
کارآفرینی »
خدماتی و آموزشی
طرح توجيهي مجتمع طلاي سبز قم در 40 صفحه ورد قابل ويرايش
مجموعاً 86 نوع گياه گوناگون در فاز (1) توليد مي گردد
1) توت فرنگي
2) فلفل دلمه اي
3) کاهو
4) گوجه
5) سبزيجات
6) سيب زميني
7) فلفل
8) خيار
9) هويج
10) کدو حلوايي
11) تمشک
12) بادمجان
13) ادويه جات
14) کلم
15) لوبيا
16) موز
17) قارچ
18) زعفران
19) آفتابگردان
به نام و توکل به خدا
شرايط پروژه احداث بزرگترين کشت و صنعت مدرن
هيدروپونيک وآئروپونيک در استان قم
1. در تاريخ 20/10/1385 مجوز تأسيس شرکت کشت و صنعت طلاي سبز قم از سازمان ثبت شرکتهاي ايران دريافت شده است.
2. صد درصد سهام اين شرکت کشاورزي متعلق به بخش خصوصي (جانبازان، بسيجيان، صنعتگران و کشاورزان نمونه)ميباشد.
3. بنا به تقاضاي مديران شرکت، ظرفيت طلاي سبز قم در متن مجوز مذکور نيست و اين عاملي خواهد بود تا امکان اجازه ظرفيت را به راحتي ارتقاء داده يا کسر نمايد. ليکن با توجه به مطالعات انجام شده در شرايط فعلي، رقم 100 يکصد هکتار زمين را در مکاتبات خود با وزارت کشاورزي و منابع طبيعي و ديگر نهادها اعلام داشته.
4. شرکت مربوطه با نام «شرکت طلاي سبز استان قم» سهامي خاص تأسيس شده است.
5. قرارداد زمين براي خريد 100 يکصد هکتار آماده وميزان طرح توسعه در استان قم تا 250 دويست و پنجاه هکتار رزو خواهد شد. و بر اساس مطالعاتي که توسط شرکت Syrusmennr (تحت ليسانس هلند) براي قم انجام پذيرفته است. پيش بيني شده است.
6. مکاتباتي با وزارتخانه هاي مربوطه از جمله وزارت کشاورزي – جهاد – وزارت کار انجام شده که ضمن معرفي پروژه، تقاضاهاي مطرح گرديده است. (داير بر پشتيباني از پروژه فوق).
اجراء اين پروژه همراه با دستگاههاي پيشرفته با سيستم هيدورپونيک باعث ورود اقتصاد کشاورزي استان قم. به تکنيک هاي مدرن جهان خواهد گرديد به نحوي که در اکثر مناطق کشور که به شکلي درگير مشکلات ناشي از عدم مرغوبيت آب، خاک و هوا به منظور توسعه کشاورزي مي باشند. با اين روش امکان توليد مکانيزه انواع محصولات مورد نياز داخل و خارج از کشور با بهترين کيفيت هاي مورد قبول کشورهاي پيشرفته وجود خواهد داشت.
· برآورد تقاضاي فعلي و آتي بازار
با توجه به توسعه و درخواست چشمگير صنايع شير و لبنيات، محصولات زراعي، توليد انواع سبزيجات درخواست انواع گياهان دارويي، محصولات متنوع ديگر، درخواست خوراک دام بصورت تازه يا خشک، و انواع صيفي جات فصلي، که در استان قم محدوديت بسيار شديد از نظر تأمين احتياجات وجود داشته و براي گروه دامداران در تأمين علوفه مفيد جهت دام خود محدوديت مراتع به حدي بوده است که مجازات هاي بسيار سنگين در صورت مشاهده چرا در مناطق ياد شده براي متخلفين در نظر گرفته شده است و از طرف ديگر بدليل وسعت جغرافيايي قابل ملاحظه استان قم که اکثر مناطق آن فاقد آب و خاک کافي و مناسب جهت زراعت مي باشد. پيش بيني مي شود تقاضايي فعلي و آتي بازار براي اين سبک به روش هيدروپونيک و علوفه تازه و ديگر محصولات در حد بسيار چشمگيري با توجه به سير صعودي داشته باشد.
شرايط تاريخي، فرهنگي و اقتصادي کشورمان نشانگر توجه نياکان ما به دامپروري بوده و به طوري که هنوز کشورمان بعد از چين با بيش از 53 ميليون رأس بيشترين تعداد گوسفند در آسيا را به خود اختصاص داده است و در مورد گاو و گوساله با 000/738/8 رأس گاو و رتبه سوم را در خاورميانه را داراست اين در حالي است که با اين تعداد دام هنوز براي تهيه پروتئين و شير و رسيدن به استاندارد مطلوب و مورد نياز کشور جوانانمان. راهي دراز و مشکلات بزرگي در پيش رو داريم و خواهيم داشت. که مهمترين آنها تهيه صيفي جات و مواد غذاي گياهي و تأمين غذاي دام ها و کلاً هزينه بالاي آن جزء بحران هاي کشور است.
· نظر در اجراء اين پروژه در استان قم
در شرايط کنوني با توجه به هدف شرکت طلاي سبز قم در احداث اين پروژه زمينه آشنايي مصرف کنندگان با سيستم جديد و مدرن و آموزش کشاورزان سنتي و فارق التحصيلان دانشگاه هاي کشاورزي حومه استان از اين سبک کشاورزي به روش هيدروپونيک و سيستم هاي جديد به مقدار قابل توجهي فراهم خواهد آمد. و به مأنوس شدن دامداران با سيستم مدرن موجود! منجر خواهد گرديد. و کشاورزان سنتي سطح آگاهي و اعتماد عمومي به اين سيستم هاي مذکور تقاضا متناسباً افزايش خواهد يافت و فرهنگ استفاده از سيستم هاي هيدروپونيک در جامعه کشاورزي استان قم جاري خواهد گرديد و در نهايتاً با توجه به نياز گسترده استان: زمينه فعاليت همزمان براي ده ها شرکت توليدي مشابه نيز ايجاد اشتغالزايي خواهد شد به نحوي که نياز واقعي و نهايي استان که بالغ بر هزاران نفر خواهد گرديد اشتغالزاي سالم و مطمئن همراه با نياز استان و کشور و همراه با صادرات خواهد بود.
در کل بايد گفت و بيان نمود که طلاي سبز قم نظر بر اين دارد:
1. تأييد و اعتماد جهاني (شرکتهاي خارجي در ايران و استان قم)
2. توسعه کشاورزي در استان قم در کاهش فقر
3. کاهش بيکاري و اشتغالزائي سريع
4. رفع نابرابري و ايجاد نظام اجتماعي در قبال درخواستها.
5. مبتني بر عدالت و ابتکار صنعتي شدن بيشتر کشاورزي حومه هاي شهرهاي بزرگ.
6. ارتباط بهتر، عدالت برتر، افزايش مشارکت مردمي همراه با ديدگاههاي سياسي و اجتماعي.
7. تنظيم جوامع سنتي در مقابل جوامع مدرن کشاورزي.
8. ابتکار براي تازه سازي جامعه و استان قم در سبک جديد کشاورزي.
9. جلوگيري از مهاجرت روستائيان به شهر و گرايش سرمايه داران و افراد اهل فن به حريم روستاها.
پس از بررسي هاي چندين ساله در سيستم هاي اقتصادي کشاورزي در جهان به اين مطلب رسيده ايم که نيازهاي تغذيه اي و توليدات گياهي همراه با راندمان بالا و کيفيت خوب همراه با توسعه روز افزون از سيستم هيدروپونيک نيازهاي کشورهاي چون امريکا، استراليا، هلند، فرانسه – مالزي و کشورهاي اروپاي با رشد تکامل يافته بالاتر از 50% جوابگو بوده و هست زيرا اين اقتصاد مدرن در راستاي دولت مردان نسبت به اشتغالزاي همراه با ريسک پائين تر 10% جوابگو اقتصادانان و سرمايه داران اين نوع صنعت نوين ميباشد.
· شرکت مجتمع کشت و صنعت طلاي سبز قم
براي کشت هيدورپونيک امکان توليد انواع ميوه ها، صيفي جات، سبزيجات که مجموعاً شامل انواع کلم، فلفل، بادمجان، خيار، ادويه، کاهو، خربزه، کدو حلوايي، گوجه فرنگي، تمشک، علوفه دام، لوبيا و انواع گلهاي زينتي مثل ميخک، رز، ژربرا، مريم و ديگر گلهاي درخواستي کشورهاي عربي وجود خواهد داشت که در بررسي هاي بعمل آمده در اکثر موارد داراي بازده اقتصادي بسيار مناسبي براي توليد کننده بوده و علاوه بر راندمان بالا و صرفه اقتصادي داراي کيفيت بسيار مناسب و در تمام فصول سال قابل عرضه به بازار خواهد بود. در اين نوع کشت هيدروپوتيک و آئروپونيک امکان کشت 86 نوع گياه گوناگون وجود خواهد داشت. که در اين زمينه دستگاههاي مختلف مورد نياز و طراحي شده است که مورد استقبال سراسر جهان گرديده است.
سطح زير کشت هيدروپونيک در سراسر جهان طي 30 سال با 60 برابر رشد از 100 هکتار در دهه 90 ميلادي داشته است. که از اين ميزان هلند با 600/3 هکتار، فرانسه 000/1، انگلستان 600 ، ژاپن 400 و آفريقاي جنوبي با 300 هکتار در زمره پيشتازان اين علم بوده و نيز امريکا، استراليا، سوئيس، نيوزلند در حال بهره برداري نيز ميباشند.
در هلند توليدات گلخانه اي و گلهاي تزئيني و زينتي جهان طي 10 سال 5/7 برابر رشد داشته و در حال حاضر 50% از گلهاي اين کشور بصورت همين سيستم توليد ميگردد. و در فرانسه به 20% و انگلستان 10% و در ژاپن 1% محصولات خود را به همين سيستم توليد مي نمايند. ولي هنوز در ايران بصورت سيستم گلخانه اي سنتي انجام ميپذيرد آنهم به 501/8 مجموعه کوچک بالغ ميگردد.
· تاريخچه شرکت
فرباکل/بومکاس، بزرگترين طراح اروپائي چند کاره و سازندة قابل اطمينان گلخانه هاي پيشرفته به صورت TURN-KEY مي باشد که تکامل تکنولوژي خود را مديون ساخت بيش از 10000 هکتار گلخانه هيدروپونيک در نقاط مختلف دنيا و در شرائط مختلف آب و هوايي ميباشد.
شرکت سيروس مهر با کادري مجرب و متخصص در حال حاضر نماينده انحصاري فرباکل/بومکاس در ايران ميباشد.
ما به تکنيک هاي پيشرفته و نوآورانه حاصل از آخرين تحولات هلند دسترسي داريم. در صورت ترکيب اين فن آوري با سالها تجربه، شريکي را خواهيد يافت که شما را از ابتداي مرحله طراحي به سمت تکميل پروژه گلخانه اي قدم به قدم هدايت مي کند.
هدفِ اصلي ما عبارت از تحويل گلخانه هايي با کيفيت عالي و سيستم هائي است که در تحولات سودآور صنعت کشاورزي نقش دارد. اين امر منجر به تکميل پروژه هاي موفقيت آميزي با وسعت هاي مختلف در سرتاسر جهان گرديده است.
اعتبار ما در ارائه کيفيتي با قابليت اطمينان فراوان مبتني بر احاطه همه جانبه قسمتهاي مختلف سازه و ساخت گلخانه هاي کامل، سيستم هاي حرارت دهي عالي، پروژه هاي آماده تحويل (TURN-KEY) و تأسيسات تخصصي براي انواع محصولات کشاورزي مي باشد.
در گلخانه هاي فرباکل/ بومکاس، موارد تخصصي در زمينه طراحي و کارآئي فني سيستم هاي حرارت دهي و تأسيسات فني کاملاً لحاظ شده که امکان برآورده نمودن يک به يک خواسته هاي مشتريان را فراهم نموده است. در حاليکه بسياري از تحولات فعلي چشم
اندازهاي عالي سالهاي بعد را نشان ميدهد، ما درصدد سرمايه گذاري جهت حل مسائل آتي هستيم.
·توليد علوفه تازه در هر سيستم هيدروپونيک صنعتي در هر 24 ساعت 1 تن علوفه تازه
· اهداف و سوابق پروژه
از آنجائيکه رشد بي امان و اجتناب ناپذير جمعيت جهان از يک سو باعث استفاده بيش از حد و بي رويه از زمين هاي زراعتي و مراتع و ملزومات مربوط به آن از قبيل آب و خاک و ... گرديده و از سوي ديگر حذف زمين هاي زراعتي و تبديل آنها به مجتمع هاي مسکوني و کاهش آب هاي کشاورزي باعث ايجاد بحران هاي بزرگ و قريب الوقوع خصوصاً در کشورهايي همچون ايران که در رده کشورهاي کم آب قرار مي گيرند خواهد گرديد، به عنوان راه حل در سطوح جهاني ضرورت بکارگيري تکنولوژي هاي مدرن کشاورزي به منظور بهينه سازي مصرف آب، خاک و انرژي مورد توجه مضاعف قرار گرفته و در همين راستا کشت هاي مدرن هيدروپونيک و آئروپونيک که بر کشت گياهان در شرايط محيطي کاملاً تحت کنترل و بدون نياز به خاک زراعتي مبتني هستند به نحو چشمگيري در کشورهاي در حال توسعه و پيشرفته همچون آمريکا، کانادا، استراليا، آرژانتين، نيوزلند، مالزي و غالب کشورهاي اروپايي رو به گسترش مي باشند به نحوي که به عنوان نمونه در کشور هلند بر مبناي آمار رسمي اعلام شده حدود 60% کشت هاي گلخانه اي به روش هيدروپونيک اجرا ميگردد. در همين راستا محققين شرکت صنايع هيدروپونيک طلا سبز قم طي قريب به پنج سال گذشته و با صرف هزينه هاي هنگفت و با انجام تحقيقات و مطالعات گسترده با استفاده از مراجع داخلي و خارجي و آزمايشات متعدد و ساخت چندين نمونه اوليه در نهايت موفق به کسب تکنولوژي توليد انواع گياهان خوراکي، تزئيني و دارويي به روش هيدروپونيک گرديده به نحوي که آمادگي توليد انواع گياهان مختلف توليد شده در سطح جهان را که در شرايط آب و هوايي کاملاً متفاوتي رشد مي نمايند در محيط هاي تحت کنترل خواهند داشت که در آنها نور، حرارت، رطوبت، ميزان CO2 و اکسيژن و محلولهاي مغذي لازم به جديدترين روش ها و به صورت تمام اتوماتيک کنترل خواهد گرديد به نحوي که به کمک دستگاههاي مذکور امکان توليد انواع گياهان ياد شده در هر فصلي از سال و در هر مکاني از کره زمين بدون نگراني از شرايط آب و هوايي خارج از دستگاه و با بالاترين کيفيت ممکن وجود خواهد داشت که به عنوان مثال مي توان به توليد علوفه تازه دام توسط دستگاه توليدي اين شرکت اشاره نمود
· آماري از کشت هيدروپونيک در سراسر جهان
سطح زير کشت هيدروپونيک در سراسر جهان طي 30 سال با 60 برابر رشد از 100 هکتار به 6000 هکتار در دهه 90 ميلادي رسيده است، که از اين ميزان هلند را 3600 هکتار، فرانسه 1000، انگلستان 600، ژاپن 400 و آفريقاي جنوبي با 300 هکتار در زمره پيشتازان اين علم بوده و گلخانه هاي هيدروپونيک گسترده اي نيز در ديگر کشورها نظير آمريکا، استراليا، سوئيس، نيوزلند در حال بهره برداري مي باشد.
در هلند توليدات هيدروپونيکي طي 10 سال 5/7 برابر رشد داشته و در حال حاضر 50% از گلها در اين کشور به روش هيدروپونيک توليد مي گردد و در فرانسه اين ميزان به 20% و در انگلستان 10% و در ژاپن 1% گلخانه ها با روش هيدروپونيک محصول توليد مي نمايند. در ايران نيز بازده اقتصادي بالاي محصولات، توليد محصول در تمام فصول و ايجاد فرصتهاي شغلي سبب استقبال گسترده کشاورزان از اين روش جديد کشاورزي خواهد گرديد به نحوي که در حال حاضر که تعداد انواع گلخانه هاي کشور به 8501 مجموعه بالغ مي گردد، اکثر آنها قابليت تبديل به کشت آب و هوايي هر منطقه داشته و هيچگونه ابهامات فني در خصوص توليد و راه اندازي سيستم هاي مذکور وجود ندارد.
بر مبناي تحقيقات اين شرکت تا کنون هيچ نمونه رسمي به جز نمونه هاي توليدي اين شرکت در سطح کشور مورد بهره برداري عملي و صنعتي قرار نگرفته است.
· برآورد محصول در گذشته
در گذشته و در حال حاضر علوفه تازه مورد نياز دام تنها از طبيعت و يا به روش کشت سنتي استحصال مي گرديده و به هيچ وجه سابقه توليد علوفه تازه به صورت مدرن در مقياس صنعتي در کشور وجود نداشته است.
· برآورد تقاضاي فعلي و آتي بازار خارج از استان قم جهت فروش دستگاههاي توليدي شده
با توجه به توسعه چشمگير صنايع شير و لبنيات کشور و محدوديت بسيار شديد مراتع در تأمين علوفه دام به نحوي که حتي در برخي از مناطق همچون شمال کشور که به ظاهر مي بايست در تأمين علوفه مشکل خاصي وجود نداشته باشد، برعکس مراتع ياد شده فاقد علوفه مفيد جهت دام بوده و محدوديت مراتع به حدي است که مجازات هاي بسيار سنگين در صورت مشاهده چرا در مناطق ياد شده براي متخلفين در نظر گرفته شده است و از طرف ديگر بدليل وسعت جغرافيايي قابل ملاحظه کشور که اکثر مناطق آن فاقد آب و يا خاک کافي و مناسب جهت زراعت مي باشد، پيش بيني مي شود تقاضاي فعلي و آتي بازار براي علوفه تازه قابل مصرف دام به روش هيدروپونيک در حد بسيار چشمگيري بالا باشد.