گزارش کاراموزی شركت سيم كابل ابهر

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
گزارش کاراموزي شركت سيم كابل ابهر در 97 صفحه ورد قابل ويرايش


فصل اول :

مقدمه ...........................

آشنايي کلي با شرکت سيم و کابل ...



فصل دوم :

برنامه ريزي .....................

مديريت منابع انساني..............

سازمان...........................

چارت سازماني.....................

گروههاي شغلي.....................

نظام پرداخت......................

سيستم حسابداري...................



فصل سوم :

مقايسه و تجزيه و تحليل.............



فصل چهارم :

نتايج ...........................

پيشنهادات........................

محدوديت ها........................



مقدمه :

براي اداره هر سازمان اطلاعاتي مورد احتياج است. يک رشته از اين اطلاعات مربوط به امور مالي است که با استفاده از فنون حسابداري فراهم مي آيد. حسابداري همه سازمانه يکسان تنظيم نمي گردد. زيرا اطلاعات مورد نياز موسسات متفاوت بوده و با يک روش حسابداري قابل تحصيل نمي باشد. احتياجات مختلف سازمانها رشته هاي متفاوت حسابداري را بوجود آورده که به حسابداري قيمت تمام شده موسوم و در عرف سازمانهاي توليدي به حسابداري صنعتي تعبير گرديده است.

حسابداري صنعتي نوين يکي از ابزارهاي مديريت است که تحليل و گزارشگري اطلاعات و آمار تاريخي و پيش بيني شده را به مديران ارائه ميکند. اين گزارشها و تحليل ها، مديريت را در توسعه امکانات بالقوه، بهبود فرصتهاي موجود، برقراري کنترلهاي عملياتي جدي و در عين حال قابل انعطاف ياري ميدهد و فرآيند مديريت را از طريق ارزيابي عيني اطلاعات کسب شده، گسترش مي بخشد.

اهميت حسابداري صنعتي براي بهبود عملکرد و موفقيت هر يک از سطوح مديريت چه در شناخت مسائل و چه در حل آنها، مورد تاکيد قرار مي گيرد.

اگر چه اطلاعات و آمار مورد نياز براي انجام اين دو وظيفه غالبا متفاوت است، اما انتظار مي رود که سيستم حسابداري صنعتي هر دو نياز را بر آورده سازد.

در اين گزارش به برنامه ريزي و مديريت منابع انساني اشاره تقريبا کاملي شده است و همچنين سعي شده توضيحاتي در مورد سازمان و گروههاي شغلي و نظام پرداخت و نحوه اعطاء رتبه اشاره گردد.

و يک بخش اين گزارش به حسابداري صنعتي اختصاص پيدا کرده است و مواردي مانند قيمت تمام شده محصول، نحوه نگهداري مواد و کالا و نحوه خريد آن مراحل توليد و هزينه هاي فروش و ... در آن مطرح شده است.







آشنايي کلي با شرکت صنعتي سيم وکابل ابهر :

شرکت صنعتي سيم و کابل ابهر در کيلومتر 9 جاده ابهر – تاکستان واقع شده است. اين شرکت در جهت تامين نيازهاي کشور راه اندازي شده است و در سال 1371 با حضور جناب آقاي هاشمي رفسنجاني افتتاح گرديد و شروع به کار کرد.

محصولات شرکت سيم و کابل براي مصارف صنعتي و برقي مي باشد که از دو نوع محصول که والي به عنوان کابل با ولتاژ پايين يا Low.r و ديگري محصول با ولتاژ بالاست High.r مي باشد شرکت صنعتي سيم و کابل به دليل اهميتي که دارد يکي از قطب هاي توليد کابل در خاورميانه محسوب مي شود اين شرکت توانسته محصول را توليد کند که 230KV برق مي تواند از آن عبور کند.

قادر به ساخت قطعات، ماشين آلات توليدي نيز مي باشد. محصول اين شرکت در متر و پالايشگاه و شهرک علويه و بندر امام شرکتهاي توزيع نيروي برق نيز استفاده مي شود.

شرکت سيم و کابل با همه استانداردهاي بين المللي تاسيس شده و در توليد محصول خود کليه استاندارها رعات کرده است و به همين دليل محصول اين شرکت علاوه بر مصرف داخلي به خارج از کشور صادر مي شود. اکنون که 14 سال از عمر اين شرکت مي گذرد روز به روز پر قدرت در عرصه توليد کابل کشور ظاهر مي شود. اين شرکت داراي 94 عضو متشکل از شرکت هاي توليد کننده سيم و کابل – سيم لاکي- مواد اوليه ، ماشين آلات که تعداد 66 آن جزء توليد کنندگان انواع سيم و کابل است. اعضاي اين صنعت با در استخدام داشتن حدود 10000 نيروي انساني شاغل مستقيم توليدي بالغ بر 600000 تن از ارکان اصلي صنعت کشور.

بهار 1385 دومين بهاري است که در فراق بنيانگذار فقيه مجتمع صنعتي نورين و شرکت سيم و کابل ابهر از راه مي رسد. تسلي بخش غم اين فقدان عظيم به ثمر رسيدن يکايک آرزوها و اهداف زنده ياد مهندس حسين کلاهي در سايه تلاش بي وقفه کارکنان دلسوز اين مجموعه است. عزم راسخي که همکاران و شاگردان وفادار آن شخصيت سترگ براي تحقق و تداوم آرزوهاي ايشان داشته اند موجب شده است که نه تنها خللي در روند رو به رشد شرکت سيم و کابل ابهر به عنوان يکي از پيشگامان صنعت کابل سازي همين عزيزمان به وجود نيايد، بلکه با حضور گسترده تر در اغلب پروژه هاي ملي همچون فازهاي مختلف پروژه عظيم پارس جنوبي، پروژه هاي متعدد نفت ، گاز و پتروشيمي، برق هاي منطقه اي ، راه آهن ، مترو و ... افق هاي جديدي نيز بر روي شرکت گشوده شود و روح آن بزگوار قرين آرامش گردد.

به اميد روزي که شرکت صنعتي سيم و کابل ابهر با پيشرفت هر چه بيشتر در کنار ديگر شرکتهاي صنعتي و توليدي بتوانند ايران را به يکي از قطبهاي صنعتي خاورميانه و جهان تبديل کنند.







تعريف برنامه ريزي

برنامه عبارت ازتعيين هدف کوتاه وپيش بيني راه رسيدن به آن است.درواقع برنامه،نوعي تعهد به انجام فعاليتهاي معين براي تحقق هدف،به شمارآيدبراي برنامه ريزي تعاريف گوناگوني ارائه شده است باتوجه به زمينه تخصصي خودآن راتعريف کند.دراينجاچندموردازاين تعاريف ارائه مي شوند:

1-برنامه ريزي عبارت است ازتعيين هدف،ويافتن ياپيش بيني کردن راه تحقق آن

2-برنامه ريزي عبارت است ازتصميم گيري درمورداينکه چه کارهايي بايدانجام گيرد.

3-برنامه ريزي عبارت است ازتصوروطراحي وضعيت مطلوب،ويافتن وپيش بيني کردن راهها ووسايلي که نيل به آن راميسرسازد.

4-برنامه ريزي عبارت است ازطراحي عمليات براي تغييريک شيء ياموضوع،برمبناي الگوي پيش بيني شده.

بنابراين مي توان نتيجه گيري ذيل رابه منزله((اصل برنامه ريزي))درنظرگرفت:براي تحقق هدف،قبل ازاقدام به استفاده ازتوان فيزيکي وانجام کار،بايدبااقدام به برنامه ريزي،به حدکافي ازتواناييهاي ذهني استفاده شود.

اهميت وضرورت برنامه ريزي

برنامه ريزي ازوظايف بسيارمهم مديران است وباسايروظايف آنهانيزارتباط دارداگرنگرش مبتني بربرنامه ريزي به سراسرزندگي افرادتسري يابد،نوعي تعهدبه عمل برمبناي تعقل وتفکرآينده نگر،وعزم راسخ براستمرارآن،برايشانايجادمي گردد.

بعلاوه،تحقق اهداف فردي وسازماني نيزمستلزم برنامه ريزي است،به طوري که حتي براي نيل به اهدافي بسيارجزئي وزودگذر-نظيررفتن به يک مهماني يافروش يک محصول-نيزبايدبرنامه ريزي شود.

درواقع نيازبه برنامه ريزي ازاين مساله ناشي مي شودکه همه سازمانها بافعاليت درمحيطي پويا،مترصدآنندکه منابع محدودخودرابراي رفع نيازهاي متنوع وروبه افزايش خودصرف

کنند.پويايي محيط ووجودتلاطم درآن،وعدم اطمينان ناشي ازتغييرات محيطي،برضرورت انکارپذيربرنامه ريزي مي افزايد.

پيتردراکرمعتقداست که ميان اثربخشي(تحقق اهداف وانجام کارهاي درست)وکارآيي(درست انجام دادن کارها)تفاوت وجودداردهرچندکه درمراحل هدفگذاري وتحقق اهداف هردوي اين مفاهيم،مدنظرقرارمي گيرند.

هدف ازبرنامه ريزي

به طورکلي،اهداف هربرنامه ريزي عبارتند از:

1-افزايش احتمال رسيدن به هدف،ازطريق تنظيم فعاليتها

2-افزايش منفعت اقتصادي ازطريق مقرون به صرفه ساختن عمليات

3-متمرکزشدن برطرق دستيابي به مقاصدواهداف،واحترازازانحراف ازمسير

4-مهياساختن ابزاري براي کنترل.

محاسن برنامه ريزي

مهمترين محاسن برنامه ريزي در سازمان عبارتند از :

1- تحقق اهداف سازمان ، فقط در صورت برنامه ريزي و اجراي برنامه ها ي مطلوب امکانپذير است ،

2- برنامه ريزي به ايجاد فرصت براي اجراي تصميم ها کمک مي کند ،

3- برنامه ريزي به اجراي منظم طرحها و تحقق اهداف سازمان کمک مي کند .

به گونه اي که بتوان با پيش بيني کردن اجراي منظم طرحها ضروري در آينده ، حداکثر نتيجه را بدست آورد ،

4- فقط با برنامه ريزي موثر مي توان سازمان را با رشد سريع فن آوري در محيط تطبيق داد.

5- برنامه ريزي موجب تسريع رشد اقتصادي در سطح کلان مي شود و به بهره وري بهينه از عوامل توليد کمک مي کند ،

6- برنامه ريزي مالي و بودجه بندي ، ابزاري براي کنترل فعاليتها محسوب مي شود و به مدير کمک مي کند تا فرا گرد اجراي طرحها را تحت نظر قرار دهد ،

7- برنامه ريزي به تقويت روحيه کار گروهي کمک مي کند و به افزايش کا آيي سازمان
مي انجامد.

رابطه برنامه ريزي باديگروظايف مديريت:

برنامه ريزي ازمهمترين وظايف مديريت است.برنامه ريزي نه تنها برديگروظايف مديريت مهم است، بلکه بابرنامه ريزي صحيح چارچوب اجراي وظايف ديگربراي سازماندهي رهبري ونظارت نيزمشخص مي شودوبدون شرح آن اجراي منطقي ديگروظايف امکانپذير نيست،زيرامديريت چگونه مي تواند بدون داشتن طرحي درذهن خود،سازمان موثرراسازماندهي کندوچگونه مي تواندبدون وجوديک ساختارسازماني معين کارکنان مورد نيازرامشخص کند؟

چگونه مي تواندسبک رهبري موثرراپيش گيردوقتي ازکم وکيف نيروي انساني سازمان آگاهي لازم نداردوسرانجام چگونه مي تواندبرفعاليتهاي برنامه نظارت کند؟

سازمانهاي غيررسمي ورسمي:

سازمان ياگروه رسمي:

افرادبه اين منظوردرسازمان ها گردهم مي آيندتاامروفعاليتهايي راکه به تنهايي ازعهده انجام آنهابرمي آيندباکمک همديگربه پيش برند.سازمان رسمي وسيله انجام فعاليت هابه شمارمي آيد.سازمان رسمي براساس اهداف ووظايف اصلي سازمان وتوانايي ها ومهارت موردنيازبه منظورانجم وظايف طراحي مي گردد.سازمان رسمي درنمودارسازمان نشان داده مي شود.نمودارسازماني ارتباطات تعيين شده بين سطوح سازماني ووظايف اساسي رانشان مي دهد.ازطريق سازمان رسمي،ارتباطات بين افرادوسلسه مراتب سازماني،حيطه نظارت وجريان گزارش دهي رسمي مشخص مي گردد.بنابراين سازمان رسمي توسط ساختارواهداف وروابط توصيف شده ازسوي مديريت مشخص مي شود.

سازمان ياگروه غيررسمي:

سازمان غيررسمي نتيجه فرايندگردآوري افرادبه دورهم دريک سازمان رسمي است.باپيوستن افرادبه يکديگروتوسعه روابط خودجوش وغيرساختاربين افراد،سازمان غيررسمي پديدميآيند.سازمان غيررسمي چهره دوم سازمان به شمارمي آيد.سازمان غيررسمي دردل سازمان رسمي پديدارمي شودوبدون آن نمي تواندايجادگردد.



روش هاي ميان بر حل مساله

اگر مدير با مساله اي مهم و مشگل مواجه شود که تصميم گيري در مورد آن ضروري باشد ، يعني خود به خود قابل حل نباشد ، گفته مي شود که مدير در وضعيت (( حل مساله ))قرار دارد ، بسياري از مديران متکي به استفاده از روشها ي ميان بر حل مساله هستند .

براي مثال :

- برخي از مديران معتقدنمد که بايد از ((روشها قديمي )) براي حل مساله استفاده کنند يعني روشهايي را که وضعيتهايي مشابه گذشته به کار گرفته شده اند . اتخاذ نمايند .

- برخي از مديران با استفاده از اختيارات خود ، ولي بر اساس توصيه هاي کارشناسان تصميم مي گيرند .

- برخي از مديران از آنچه در فلسفه (( روش آزاد از تجربه )) ناميده مي شود ، استفاده مي کنند با اين فرض که صحيح ترين پاسخ براي حل هر مساله يا منطقي ترين جواب هر مساله ، واضح ترين راه حل آن است )).

- هر چند که استفاده از اين روشها در بعضي از موارد مفيد است ، ولي ممکن است به اخذ تصميمهاي نادرست نيز بينجامد ، براي مثال شرکتي که با مشکل عدم مرغوبيت محصول مواجه شده بود ، تصميمي روشن و منطقي اتخاذ کرد ، به اين صورت که بر شدت و ميزان کنترل کيفيت افزود ، ولي اين تصميم مساله را حل نکرد .

- زيرا در اثر تحقيقات بيشتر ، مشخص شد که علت کاهش مرغوبيت خرابي دستگاه تهويه و تاثير آن بر افزايش خستگي کارکنان بود . همان طور که ملاحضه مي شود در اين قضيه واضحترين راه حل ، صحيح ترين راه حل مساله نبود .

نمودارسازماني:

يکي ازاسنادي که پس ازرسميت يافتن سازمان،تنظيم مي شود،نمودارسازماني است.

براي تهيه نمودارسازماني ،رعايت مواردذيل توصيه مي گردد:

1-براي نشان دادن واحدهاي سازماني ازکادرمستطيل استفاده شود(البته گاهي ازدايره ياسايرشکلهاي هندسي نيزاستفاده مي شود)

2-مهمترين واحدسازماني رامعمولاَدربالاي نمودارقرارمي دهند،به طوري که فاصله هرواحدازبالاترين واحد(که بيشترين منابع قدرت سازماني رادراختياردارد)معرف ميزان قدرت واهميت آن واحداست.البته درنمودارهايي که به صورت افقي يادايره اي ترسيم مي شوند،شاخص تعيين کننده قدرت متفاوت است.درنمودارهاي افقي ،مهمترين واحدرادرسمت راست ودرنمودارهاي دايره اي،مهمترين واحدرادرمرکزقرارمي دهند.

3-خطوطي که بين واحدهاي سازماني رسم مي شود،بايدنشان دهنده روابط سازماني آنهاباشد.اين خطوط نشان مي دهندکه هرواحددرمقابل کدام واحدمسئول وپاسخگواست.

4-اگرخط ارتباطي ميان دوواحد،فقط مبين اعمال بخشي ازقدرت باشد،آن راباخط چين(--)نشان مي دهند،براي مثال اگرمعاون امورکارکنان درستادمرکزي برامورفني واحدکارگزيني شعبه هانظارت داشته باشند،يک خط چين بين معاونت مذکوروواحدکارگزيني رسم مي شودکه بيانگر اختياراعمال نظارت فني است.

5)اگرمتمايزساختن واحدهاي صفي ازواحدهاي ستادي موردنظرباشد،بايدواحدهاي ستادي راکنارخط فرماندهي(سلسله مراتب سازماني)ترسيم کرد.

سازماندهي:

سازماندهي فراگردي است که طي آن ،باتقسيم کارميان افرادوگروههاي کاري،وايجادهماهنگي ميان آنها،براي کسب اهداف تلاش مي شود.درابتدادرموردسازماندهي به طورکلي وبه اجمال اظهارنظرمي شد،ولي به تدريج برخي ازصاحبنظران اقدام به تشريح ساخت سازماني کردندوجنبه هايي ازسازماندهي ،نظيرتخصص ورسميت راموردبررسي قراردادند.

باتوجه به تعريف فوق ،فراگردسازماندهي مشتمل به سه مرحله ذيل است:

الف)طراحي وتعريف کارهاوغعاليتهاي ضروري

ب)دسته بندي فعاليتهابرحسب مشاغل ومنصبهاي سازماني تعريف شده

ج)برقراري رابطه ميان مشاغل ومنصبهاي سازماني ،براي کسب اهداف مشترک.

گاهي درمتون علمي مديريت سه اصطلاح سازمان،سازماندهي،وساخت ياساختارسازماني رابه جاي يکديگربه کارمي برند،درحالي که ساختارسازماني حاصل فراگردسازماندهي وطراحي سازمان است ومشتمل برمجموعه روابط،مقررات وقوانيني است که حتي اگربه طورغيررسمي شکل گرفته باشند،به طوررسمي تصويب مي شوندوفعاليتهاي افرادبراي کسب اهداف مشترک سازماني راشکل مي دهند.هدف ازطراحي ساخت سازماني آن است که نيروي انساني ومنابع موجودبه گونه اي هماهنگ وترکيب شوندکه برهم نيروزايي وافزايش کارآيي منابع موجودبينجامد.درواقع سازماندهي فراگردي است که باسايرفراگردهاي مديريت تعامل داردونقش مهمي درکسب هدفهاي سازمان ايفامي کند.

فراگردسازماندهي رسمي:

نظريه پردازان کلاسيک براين باوربودندکه قصوردرتعريف دقيق روابط سازماني موجب کاهش کارآيي وبروزابهام وسردرگمي درسازمان مي شود،بنابراين هرچه وظايف وفعاليتهاي افرادوگروههاي کاري سازمان به طوردقيق تري تعريف شوند،انجام وظايف سازمان آسانتروبهترخواهدشد.براساس اين باور،تنظيم ساخت سازمان،بايدطي مراحلي معين وضمن رعايت اصولي کلي انجام مي پذيرفت.طبق نظريه هاي کلاسيک،براي سازماندهي بايدمراحل چهارگانه اي به شرح ذيل طي شوند:

مرحله اول:تقسيم کل سازمان درقالب چندبخش عمده(تقسيم بندي افقي ).

مرحله دوم:ايجادارتباط ميان سطوح سازماني باتوجه به اختيارات آنها(تقسيم بندي عمودي)

مرحله سوم:مرتبط ساختن سلسله مراتب سازماني (ترکيب افقي)

مرحله چهارم:جايابي براي کارکنان وتثبيت نيروها، ازطريق طي مراحل

البته درموردنحوه سازماندهي وترتيب مراحل ايجادوشکل گيري سازمان،اختلاف نظروجوددارد،به طوري که گروهي((روش سازماندهي ازپايين به بالا))وبرخي ((روش سازماندهي ازبالابه پايين))راتوصيه مي کنند.براي مثال،درچهارچوب نظريه هاي مکتب کلاسيک((روش سازماندهي ازبالابه پايين))توصيه مي شود.

تقسيم کار:

تقسيم کاريعني تقسيم وظايف سازماني براساس اصل تخصص بين اعضاي سازمان.اين اصل همان تخصصي کردن کارهاست که اقتصاددانان خصوصاَآدام اسميت براي استفاده با صرفه نيروي کاربراي اولين بارپيشنهادکرده اند.رعايت اين اصل موجب افزايش کارآيي مي گردد.زيراافرادعهده داروظايف وتکاليفي مي گردندکه براي انجام آن شرايط لازم برخوردارند.فايول معتقداست که اصل تقسيم کاردرکليه فعاليتهاي سازمان قابل استفاده است.دربورکراسي بايدبراساس تخصص افرادبه تقسيم منظم وظايف،تامين اختيارقانوني وتامين حقوق مناسب پرداخت وهرکس درسازمان بايدفقط درحوزه مسئوليت خودمشغول باشدودرنقش ومسئوليت ديگران دخالت نکند.بوروکراسي بااعمال تخصص گرايي اين امکان رابراي فردفراهم مي آوردتادرزمينه مربوط ازبالاترين سطح تجربه وتخصص برخوردارشودوتوليدنيزافزايش يابد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 2307 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 97

حجم فایل:161 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: